EDITARE DECLARAȚIEI PE PROPRIA RĂSPUNDERE

Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul „Microsoft Office Word Document” , necesitând ulterior tipărirea și semnătura olografă a titularului. Sau putem pune documentul pe email. Și vom arăta documentul de pe telefon sau tabletă.

Pentru a începe editarea, trebuie să îl descărcați de AICI.

Vedeți acest TUTORIAL.

CE ESTE GRIPA?

Gripa este o infecție respiratorie acută cauzată de virusuri; virusurile gripale, numeroase şi diverse, care prezintă trei tulpini distincte: A și B, responsabile de simptomatologia gripală clasică, și C, mai puțin semnificativă din punct de vedere clinic. În general, în fiecare an, virusul gripal este definit cu o denumire geografică care indică zona în care au fost raportate primele cazuri. Spre deosebire de alte boli virale, pentru gripă nu este valabil principiul că, odată ce a contactat boala, organismul rămâne imunizat, întrucât virusurile gripale, în special cele aparţinând tulpinii A, sunt instabile genetic și, prin urmare, tind să se schimbe în fiecare an.

CUM PUTEM EVITA GRIPA?

Cât sunteți încă sănatosi si nu aveti simptome de infectare, pentru a evita proliferarea, agravarea simptomelor si dezvoltarea infectiilor secundare, câțiva pași foarte simpli se pot efectua: 

1.      Faceti gargară de două ori pe zi cu apă călduță sărată sau cu apă de gură( Listerine). Virusului îi trebuie câteva zile după infectarea inițială în gât/cavitatea nazală să prolifereze și să-și arate simptomele caracteristice. Simpla gargară previne proliferarea. Intr-un fel, gargara cu apa sarată(sarea conține clor) are un efect bun pentru un individ sanatos. Nu subestimati acestă metodă de prevenire. 

  2.      Suflați nasul puternic o data pe zi, ștergeti nările cu tampoane de bumbac (vata) imbibată in apă sărată căldută. Aceasta este o metodă foarte eficientă de micșorare a populației virale. 

  3.      Creșteți imunitatea organismului cu hrană bogata in vitaminele C si D. Este preferabil din fructe și legume. Dacă luați tablete de Vitamina C, fiți siguri că ele contin Zinc (sau luați si Zinc) ca să îmbunatatiti absorbția. 

  4.      Beți cât mai multe lichide calde (ceai, etc). Dacă beți lichide calde, efectul e același ca și gargara, dar în direcție inversă. Ele spală si duc virusii ce prolifereasză din gât în stomac unde nu pot supravietui, datorită acidului.

 De ce trebuie să stăm acasă

Un calcul simplu efectuat de matematicienii Şcolii de Sănătate Publică din Londra arată că fiecare caz nou de coronavirus ar putea produce într-o lună alte 244 de cazuri. Asta pentru că virusul se răspândeşte exponenţial: o persoană cu coronavirus infectează alte 2,5 persoane, care la rându-le infectează alte 2,5 şi aşa mai departe…

– Dar dacă înjumătățim frecvența contactelor, atunci fiecare caz nou cu coronavirus va infecta 1,25 oameni, în loc de 2,5. Asta înseamnă că ne putem aștepta să vedem într-o lună numai alte 4 cazuri noi. 4 în loc de 244!

– Iată de ce e important să stăm acasă pe cât posibil, să ne anulăm călătoriile, iar în spațiile publice să păstrăm 3 pași între noi și ceilalți.

-Evoluția epidemiei de coronavirus în România depinde de fiecare dintre noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *